Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik veya dairesel bir koruma zarfında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana mevla veya bediiyat küşümların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.
Yangın merdivenine mevla yetişmek heybetli bir avantajdır. Nasıl bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen mualla binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında yapım edilmektedir. Ancak lacerem bir yangın merdivenine sahip edinmek midein binanızın yeni olması ya da dolgunca şiddetli olması gerekmemektedir.
Her yangın merdiveninin her dü yöreında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir.
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla kullanım sahaından fayda olmak amacı ile yapılan, en ziyade 100 özlük kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek sayısına destelı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.
Tamlanan merdivenler genel anlamda bünyenın özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir fenomen çabucak bina ciğerinden hafif ve güvenli kaçışın esenlanması kucakin dokumalırlar. Kanuni olarak da her bünyeda bulunması zorunludur.
Yangın kapıları, yangının lehçe olarak arama şeşna aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Yangın Kapısı Montajı Nite Mimarilır? Her binanın iye olduğu düzlük ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla dokumalmaktadır.
Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların resen Yangın Merdiveni Kapısı kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
5-) Kadeh malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin behemehâl ısıya dayanıklı olması elzemdir. Hatta yangın anında camın kırılmasını mâni olmak sinein lakırtıın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.
Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) temel amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki kötü, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara geçişini çelmek yahut mümkün olduğu derece geciktirmektir.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da beyan etmek, kesinlikle davranılacağını ve panik halinde insanların kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.